ЄВРОПЕЙСЬКІ СТАНДАРТИ ДІЯЛЬНОСТІ ПРОКУРОРА ЯК ДЕРЖАВНОЇ ПОСАДОВОЇ ОСОБИ

Автор(и)

  • В. А. Миколенко Східноєвропейський університет економіки та менеджменту, Україна

DOI:

https://doi.org/10.18524/2411-2054.2017.25.233290

Ключові слова:

прокуратура, правоохоронна система, правоохоронна діяльність, європейські стандарти, прокурор

Анотація

Стаття присвячена дослідженню правових аспектів діяльності прокурора як посадової особи, яка забезпечує права та свободи людини і громадянина у контексті впровадження європейських стандартів діяльності прокуратури в рамках загальної правоохоронної системи держави. Проаналізовано функції та повноваження прокуратури у
відповідності до європейських правових стандартів. На підставі проведеного аналізу систематизовано форми, методи та практичні аспекти діяльності прокурора у сучасній європейській правовій системі. Наголошується, що побудова європейської моделі прокуратури є важливим напрямком діяльності держави та актуальним аспектом модернізації правоохоронної діяльності у сучасних умовах європейської міждержавної інтеграції та імплементації до українського законодавства європейських правових стандартів.

Посилання

Акти європейського права з питань правоохоронної діяльності. У 2-х т. : Збірник документів. Пер. з іноз. мов / Вступне слово Голови Верховної Ради України А. В. Парубія. – К. : Інститут законодавства Верховної Ради України, 2016. – Т. І : Прокуратура. – 381 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2017-04-15

Номер

Розділ

АДВОКАТУРА ТА ПРОКУРАТУРА