ЗАКОН УКРАЇНИ «ПРО ВІРТУАЛЬНІ АКТИВИ» В КОНТЕКСТІ НАЦІОНАЛЬНОЇ ІМПЛЕМЕНТАЦІЇ СТАНДАРТІВ ГРУПИ З РОЗРОБКИ ФІНАНСОВИХ ЗАХОДІВ БОРОТЬБИ З ВІДМИВАННЯМ ГРОШЕЙ (FATF)

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.18524/2411-2054.2023.50.280276

Ключові слова:

криптоактиви, віртуальні активи, постачальники послуг, пов’язаних з обігом віртуальних активів, Група з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF), Закон України «Про віртуальні активи»

Анотація

Стаття присвячена правовому регулюванню обігу криптоактивів, як на міжнародному, так і на національному рівні в Україні. Вона містить порівняльний аналіз прийнятого у 2022 році Закону України «Про віртуальні активи» та Рекомендацій Групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF) щодо віртуальних активів та постачальників послуг, пов’язаних з обігом віртуальних активів. Незважаючи на те, що, у цілому, продемонстровано відповідність положень Закону України зазначеним рекомендаціям, робиться висновок про те, що Закон України, який ще так і не набрав чинності, вже є частково застарілим, що легко пояснюється швидким розвитком ринку криптоактивів і пов’язаних із ними технологій. У зв’язку з цим, українському законодавцю слід взяти до уваги Оновлену інструкцію Групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей щодо застосування до віртуальних активів і постачальників послуг, пов’язаних з обігом віртуальних активів, підходу, що грунтується на оцінці ризиків, розроблену у 2021 р., та Регламент ЄС про ринки криптоактивів від 2023 р. Окремого та спеціального регулювання у законі потребують такі аспекти обігу криптоактивів, як обіг забезпечених криптоактивів (так званих стейблкойнів), безпосередні транзакції між власниками криптоактивів (так звані P2P чи peer to-peer транзакції), обіг невзаємозамінних токенів (так званих NFT) тощо. Регламентація цих відносин, на національному рівні, не тільки дозволить вирішити проблему правової невизначеності, але й допоможе у формуванні глобального та більш конгруентного правового режиму обігу криптоактивів, який би забезпечив ефективну боротьбу із відмиванням грошей та фінансуванням тероризму під егідою FATF, а, також, надав більші гарантії криптоінвесторам.

Посилання

Markets in Crypto-assets (MiCa): European Parliament legislative resolution of 20 April 2023 (ordinary legislative procedure: first reading). URL: https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-9-2023-0117_EN.html

Pro vіrtual’nі aktivi: Zakon Ukraїni vіd 17.02.2022. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2074-20#Text [in Ukrainian].

Olіjnik D. І. (2022). Obіg vіrtual’nih aktivіv v Ukraїnі. Nacіonal’nij іnstitut strategіchnih doslіdzhen’. URL: https://niss.gov.ua/doslidzhennya/ ekonomika/obih-virtualnykh-aktyviv-v-ukrayini [in Ukrainian].

Pavlidis G. (2020). International Regulation of Virtual Assets under Fatf’s New Standards. Journal of Investment Compliance, Vol. 21, No. 1. P. 1-8.

Legalіzacіya vіrtual’nih aktivіv: Parlament uhvaliv profіl’nij zakonoproekt. Mіnіsterstvo cifrovoї transformacії Ukraїni, 08.09.2021. URL: https://www.kmu.gov.ua/news/legalizaciya-virtualnih-aktiviv-parlament-uhvaliv-profilnij-zakonoproekt [in Ukrainian].

FATF Updated Guidance for a Risk-Based Approach to Virtual Assets and Virtual Asset Service Providers, FATF. Paris, 2021. 111 p.

Blandin A. et al. (2019). Global Cryptoasset Regulatory Landscape Study. University of Cambridge, Faculty of Law, Research Paper No. 23/2019. 122 p. URL: https://ssrn.com/abstract=3379219 or http://doi.org/10.2139/ssrn.3379219.

Gudіma T., Ustimenko V., Dzhabraіlov R., Chernih O. (2022) Osoblivostі pravovogo regulyuvannya obіgu vіrtual’nih aktivіv v Ukraїnі: de-fakto vs de-yure. Financial and Credit Activity Problems of Theory and Practice, № 5 (46). C. 137–148 [in Ukrainian].

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-06-19

Номер

Розділ

МІЖНАРОДНЕ ПРАВО